Integrera AI med din jobbvardag

Det viktigaste steget mot att använda AI kontinuerligt är att integrera AI-tjänsterna med dina andra tjänster och rutiner. Precis som alla andra smarta digitala tjänster så gäller det att prioritera vilka du ska lära dig tillräckligt bra för att kunna använda på ett naturligt sätt. Därför tror jag att Microsofts AI-tjänst Copilot kommer ta över en stor del av kontorsmarknaden när den släpps brett, tack vare integrationen med Windows och Office.

3 tips ⬇️

✅ Lär dig en tjänst bra
Bli inte (alltför) förförd av nya roliga AI-tjänster, fundera på vad du faktiskt har nytta av på riktigt och utveckla din användning av det.

✅ Gör det enkelt att komma åt AI-tjänsten
Kan du integrera ChatGPT med de program du använder? Med till exempel HarpaAI eller Chrome-tillägg kan du använda ChatGPT i webbläsaren. Grammarlys AI-verktyg kan integreras i Office-programmen. MacGPT är ett fristående program för ChatGPT som blir snabbare att ta fram än en flik i webbläsaren.

✅ Lär av kollegorna
Hur använder dina kollegor AI på jobbet? Ställ en öppen fråga på nästa morgonmöte. Själv har jag anordnat “AI-luncher” där alla får ta med dator och jämföra arbetssätt och erfarenheter.

This entry was posted in AI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jag är ingen robot *