Junibackens misslyckade digitala IRL-koppling

Att koppla digital kommunikation till det verkliga livet är inte helt lätt. Därför är jag alltid sugen på att testa när någon gör ett försök.

Idag på Junibacken såg jag den här skylten, bredvid Sagotåget:

image

Kul tänkte jag, jag måste kolla om det funkar, främst för att se om fansräkningen uppdateras i realtid. Jag blev även imponerad av den smarta placeringen, i anslutning till kön till Sagotåget, där folk har tid för såna här saker. Sagt och gjort, jag scannade in QR-koden och kom hit:

bild 1
Notera den dåliga uppkopplingen, jag återkommer till det.

Det gick inte alls så jag prövade att gå via Facebookappen:

Seeeegt...
Seeeegt…

Till slut kom jag fram till Junibackens Faceboksida och noterade då till min besvikelse att siffran från skärmen inte var i närheten av att uppdateras i realtid. Skärmen visade 10 078 fans, medan det verkliga antalet fans var 10 114:

bild 3

Nej, det här dög inte och de får klara sig utan min “like” den här gången. Bra försök ändå ska jag tillägga.

Tre fel av Junibacken

  • Se till att det finns ordentlig mottagning eller tillgång till WiFi där skärmen placerats. På andra ställen i lokalen hade jag perfekt mottagning.
  • Addera något mervärde för att folk ska gilla sidan. För min del hade det räckt med att bara se min like registreras på skärmen i realtid. Hade det funnits möjlighet att tagga sina bilder på Instagram eller Facebook och få se dem komma upp på skärmen så hade det varit ännu roligare.
  • Sätt upp fler skärmar. Barnen springer runt och leker medan föräldrarna har sina smartphones igång för att fota och surfa. Hjälp dem att marknadsföra Junibacken.

UPPDATERING 30 dec 2013

Junibacken har svarat på Facebook med denna kommentar:
“Men åh! *slår oss för pannan* Klart det är menat att ske i realtid! Och att få wifi:et att funka får vi jobba vidare med. Kan hända att vi lägger till ett par skärmar också:-) Tack för att du uppmärksammade oss på detta!”

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Junibackens misslyckade digitala IRL-koppling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jag är ingen robot *